Povzbuzení pro krajany na Ukrajině - pošlete vzkaz, pozdrav, foto

25. února 2022

Milé sestry a bratři,

v záplavě hrůzných zpráv hledáme neustále cesty, jak nejenom modlitbou, ale i dalšími způsoby podporovat lidi na Ukrajině. Zvláště ty, které řada z nás zná osobně a jejichž kontakty máme.

Proto jsme spustili mikrokampaň „Vzkazy krajanům“, do kterých vás ve sborech zveme. Jednotlivci, nebo i sbory, mohou poslat krátký vzkaz, který přes naše spojky v podobě Mirka Pfanna, Petra Brodského a dalších bez prodlení předáme těm, ke kterým se dostat mají.

Tedy – prosíme, doporučte lidem ve sboru, aby vzkazy posílali přes níže uvedený odkaz a jako tip dávám ke zvážení, zda třeba nechcete udělat společné foto při nedělních bohoslužbách, které bychom nejenom poslali krajanům, ale i vyvěsili na naše sociální sítě.

Má to smysl!

Psané vzkazy včetně možnosti vložit fotku lze vytvořit zde - https://e-cirkev.cz/vzkaz-krajanum-na-ukrajine/.

Dovolím si též upozornit na článek o nabídnuté pomoci sborů. Neustále lze nabídku ubytování hlásit za sbory na této adrese. Již máme nabídku 35 sborů s ca 350 místy. Je to skvělé a moc za to díky. Jsme již v jednání se správou uprchlických zařízení, se kterou pomoc koordinujeme. Všechny sbory, které projevily či projeví zájem o nabídku ubytování, budeme kontaktovat.

Díky moc a přeji pěkný den,

Martin Balcar
vedoucí tajemník