Nabídka šablon pro sborové weby

28. května 2021

Milé sestry, milí bratři,

posílám Vám dvě informace ohledně nabídky webů pro sbory a spouštění nového systému webů provozovaných povšechným sborem.

1. Šablony pro sborové weby

Jedním z výstupů strategického plánu je úkol vytvořit šablonu pro weby sborů. Nyní jsme proto nechali připravit dva typy šablon:

  • Šablonu z dílny společnosti VIZUS
  • Šablonu od provozovatelů portálu Evangnet

Sbor, který bude mít o jednu z šablon zájem, dostane přístup k administraci stránek a bude ji mít plně ve svých rukou. Provoz webů dle těchto šablon bude pro sbory k dispozici zdarma. Každá ze šablon má své výhody a nevýhody a je jen na sborech, kterou z nich budou chtít využít. Samozřejmě platí, že sbory nemusí na ani jednu z šablon přecházet a mohou provozovat nadále stránky ve svých stávajících systémech. Jde tedy pouze o nabídku.

Pro rozhodnutí je potřeba šablony a jejich funkce samozřejmě vidět. Prezentace obou šablon na maximálně 90 minut proběhne pro všechny zájemce online dne 16. června od 19 hodin přes portál Zoom na adrese:

https://zoom.us/j/91522227173?pwd=TmtkZlNGRXFtQ0EzT2F3TXVFUXRrZz09
Meeting ID: 915 2222 7173
Passcode:

Prezentace bude nahrávána a bude k dispozici i těm, kdo se nebudou moci účastnit. Bude i prostor na dotazy. Školení administrace proběhne následně dle dohody pro každý systém samostatně.

2. Nové weby povšechného sboru

Rádi vás zároveň informujeme, že v letošním roce dojde k propojení velké části všech webů spravovaných ústředím ČCE (jako jsou např. e-cirkev.cz, ustredicce.cz, synodcce.cz, web Martina ve Zdi, Domku Na Sboru v Kunvaldu, evangelickyzpevnik.cz či ccereality.cz), do nového systému se společnou administrací. Do současnosti jsou weby spravovány v několika systémech u různých provozovatelů. Nové řešení ušetří církvi prostředky za administraci a weby zpřehlední. Zároveň nám tento systém - tzv. rodina webů, umožní zakládat velmi jednoduše nové weby, které si mezi sebou mohou sdílet informace, články, posílat newslettery či využívat formuláře. Všechny mají společný základní design a barevnost nebo umožní administrovat weby daleko více lidem.

Pro vás jako návštěvníky webů se měnit mnoho nebude. Design webů je podobný stávajícím a jedná se v tuto chvíli o mezifázi, která nám umožní sladit většinu webů je do jednoho systému a ušetřit významně prostředky za jejich obsluhování. Nevytváříme tedy nyní nový a “supermoderní” web se všemi možnostmi.

V případě jakýchkoliv dotazů se na mě neváhejte obracet na mailu balcar@e-cirkev.cz nebo 739244747.

S přáním hezkého dne,

Martin Balcar
PR a komunikace