Kurz němčiny ve Wittenbergu

2. března 2021

Milé sestry, milí bratři,

Martin-Luther-Bund zve jednoho zástupce naší církve na čtyřtýdenní kurz němčiny v německém Wittenbergu. Termín je 20.7.-14.8.2021. Cílovou skupinou jsou kromě farářů a farářek také církevní spolupracovníci, kteří potřebují zlepšit němčinu kvůli spolupráci např. v oblasti partnerství sborů. 

Kurz není vhodný pro začátečníky, předchozí znalost němčiny (alespoň na úrovni A2) je podmínkou. Účastníci kurzu budou rozděleni podle své úrovně do dvou skupin – první, méně pokročilí, se budou věnovat zejména gramatice, skupina pokročilejších studentů se zaměří na konverzaci, vyjadřování a práci s teologickými texty. Výuka (přednášky a procvičování) probíhá od pondělí do pátku, dopoledne i odpoledne, společný program je i někdy po večerech, o nedělích je možnost výletů včetně návštěvy bohoslužeb ve Wittenbergu a okolí, soboty jsou volné.

Náklady na ubytování, stravu a výuku hradí Martin-Luther-Bund, je možno vyžádat i příspěvek na cestu.

Organizátoři předpokládají, že v létě bude pandemická situace pro cestování už příznivější a ve svém pozvání nás ujišťují, že kurz se bude konat za dodržení všech hygienických pravidel a nařízení.

Pokud máte zájem se kurzu zúčastnit, nebo víte o někom, kdo němčinu potřebuje pro svou práci ve sboru a chtěli byste ho na kurz doporučit, ozvěte se prosím co nejdříve pro bližší podrobnosti v ekumenickém oddělení. Součástí přihlášky je formulář, který je nutno vyplnit a předat do našeho oddělení nejpozději 25. března 2021.

Budeme rádi, když se touto nabídkou budete zabývat a případně ji předáte dál. Těšíme se na vaše reakce.

S přáním pokojného postního období

Daniela Hamrová
referentka pro ekumenu a zahraniční vztahy